The other ingredient is Merlot, whose percentage varies depending on the year. Valbuena 5º offers a direct and clear vision of this terroir, using the same production methods year in year out so that it is the changing climate which creates differences in the wines with each harvest. It is then left to age for almost ten years in wood and bottles, in what may well be the longest ageing period of any red wine in the world. Mature and concentrated wines, but also elegant and refined ones, with depth and balance like no other. Vega Sicilia war das erste Weingut, das im Gebiet Ribera del Duero mit ungewohnten Qualitäten aufhorchen ließ. Weingut Pfaffl +193. In Bordeaux erwarb er in der renommierten Rebschule Beguerie 18.000 junge Setzlinge der Rebsorten Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec, Merlot sowie Pinot Noir. Vega Sicilia. Vega Sicilia has not only maintained but gained prestige in leaps and bounds to reach levels hard to believe back then. The Tempranillo grapes are grown on gentle slopes composed of colluvial soils accumulated from processes of erosion to create deep chalky limestone-based lower lands. Damals ahnte er nicht, dass er hiermit den Grundstein zu einem Mythos legte. Zu diesem Zweck erwarben die Partner ungefähr 110 Hektar Rebland in San Vicente de la Sonsierra. Der Name hat nichts mit Sizilien zu tun, sondern leitet sich von der Heiligen Cäcilia, der Schutzpatronin für Kirchenmusik ab. Der spanische Mythos Vega Sicilia Die Geschichte des Weingutes Vega Sicilia geht auf das Jahr 1842 zurück, als Don Toribio Lecanda karges Weideland am Ufer des Duero kaufte. Die Produktion ging jedoch in Grundweine zur Erzeugung von Branntwein und Ratafia ein. 80% Tempranillo und 20% Cabernet Sauvignon besteht. Er übernahm sowohl die Verantwortung im Keller als auch für das Tagesgeschäft. 1982 kaufte David Alvarez das Weingut. Das Weingut Vega Sicilia wurde 1864 von Don Eloy Lacanda y Chaves nahe Valbuena, am Ufer des Duero gegründet. The limestone-based soils, and typical continental climate enjoyed in Ribera del Duero (low rainfall, strong sunlight, and significant day/night temperature differences) together with the wisdom and knowledge the firm’s  experts have gained over the years all come together to produce an excellent crop of top-quality grapes. Das Weingut Vega Sicilia ist wahrscheinlich eines der weltweit bekanntesten aus Spanien. Die Bodega Vega Sicilia befindet sich im Norden Spaniens, am Ufer des Flusses Duero, der sich über fast 900 Kilometer von den Bergen Nordspaniens bis zur portugiesischen Küste erstreckt. Bringing together the splendid complexity of, Vega Sicilia Único wines from different years, the. 1982 kaufte David Alvarez das Weingut. Production ranges from 1 to 1.5kg of grapes per plant. Allein der Name flößt Ehrfurcht ein. Vier Jahre später trat Jesús Anadón in die Dienste von Vega Sicilia. The deal did not come off and the vineyards and winery became Álvarez property. Die Herrero-Brüder sorgten jedoch nicht dafür, dass die Produktion ihrem guten Ruf entsprechend erweitert wurde. At present the parent company Tempos Vega Sicilia runs four more wineries as well as the original Vega Sicilia one: Alión, also in Ribera del Duero; Pintia, in the nearby DO Toro appellation; Macán in DOC Rioja; and  Tokaj-Oremus in Hungary where they produce some of the best sweet wines in the world. Rebsorten: Cabernet Sauvignon, Tinto Fino: Allergene: Enthält Sulfite: Tim Atkin Punktzahl: 98 James Suckling Punktzahl: 98 Im Jahr 2010 wurde bekannt, dass Vega Sicilia gemeinsam mit Benjamin de Rothschild, einem der Eigentümer des Bordelaiser Château Lafite-Rothschild, ein Weingut im Rioja aufbaut. Flussaue) und Santa Cecilia (dem Namen der auf dem Weingut erbauten Kapelle) ab. Der Vega Sicilia Único Reserva Especial ist der jahrgangslose Rotwein, eine Hommage an die Tradition, mit der das Weingut einen sehr alten spanischen Brauch fortführen möchte, nämlich das Gleichgewicht zwischen den Jahrgängen herzustellen. Der ausgebildete Önologe setzte seine Ideen einer modernen Weinbereitung umgehend um, erneuerte die Lagerfässer und legte großen Wert auf Hygiene. The Tempranillo grapes are grown on gentle slopes composed of colluvial soils accumulated from processes of erosion to create deep chalky limestone-based lower lands. Nachdem Jesús Anadón im Jahr 1985 in den Ruhestand ging, leitete Pablo Alvarez die Geschicke des Guts und setzte Mariano García, der bereits seit 1968 auf dem Weingut arbeitete, als Kellermeister ein. Vega Sicilia Único is faithful to a clear and well-defined style, with its inimitable character; elegance, firmness, ageing capacity... A unique and timeless taste which has placed the wine among the aristocracy of the great classic red wines in the world. Vega Sicilia Único Reserva Especial does not bear a vintage on its label, following an old Spanish tradition which the winery wishes to maintain – finding a balance between vintages to produce top wines. Doch nur etwa 240 Hektar sind dem Weinbau gewidmet. Das Weingut Vega Sicilia wurde 1864 von Don Eloy Lacanda y Chaves nahe Valbuena (Valladolid), am Ufer des Duero gegründet. Am Duero in der kleinen spanischen Provinz Valladolid ist Winterruhe eingekehrt. Production ranges from 1 to 1.5kg of grapes per plant. Das Weingut verfügt jedoch auch über Anbauflächen auf dem Schwemmland im Talboden. Anfang des 20. Zunächst wurde der Besitz landwirtschaftlich genutzt und erst Don Lecandas Sohn, Don Eloy Lecanda y Chaves, der den gesamten Besitz am 22. Das Weingut verpachtete er an Cosme Palacio, einen Winzer aus dem Rioja. The Vega Sicilia Único wine is the reference wine for the firm, a wine bringing together in perfect unison the qualities of Tempranillo and Cabernet Sauvignon in different proportions. Es wurde im Jahr 1864 von Eloy Lecanda gegründet. Die besten Weinlagen befinden sich auf nördlich ausgerichteten Hanglagen. TEMPOS Vega Sicilia materializa una cultura de dedicación y paciencia, un espíritu honesto y riguroso. Sein Sohn Antonio Herrero Velázquez kaufte im Jahr 1903 auch den restlichen Teil der Aktien. Die Ikone aus Ribera del Duero - Vega Sicilia ist das wohl erstklassige Weingut Spaniens. Diese Seite wurde zuletzt am 21. Qualität geht bei Vega Sicilia vor Quantität und bildet das Fundament für die weltbekannten Rotweine. Der Aufwand, der den Weinen hier zukommt, ist unglaublich – so lange Fasslagerzeiten wie hier finden sich selten wo: Zehn Jahre inklusive Flaschenreife machen den Unico, einen ausgesprochenen Kultwein, zu einer Rarität mit stets hohen Bewertungen. Valbuena 5º offers a direct and clear vision of this terroir, using the same production methods year in year out so that it is the changing climate which creates differences in the wines with each harvest. The limestone-based soils, and typical continental climate enjoyed in Ribera del Duero (low rainfall, strong sunlight, and significant day/night temperature differences) together with the wisdom and knowledge the firm’s  experts have gained over the years all come together to produce an excellent crop of top-quality grapes. Valbuena 5º is the purest expression of Tinto Fino (Tempranillo) in Vega Sicilia, the dominant grape in the blend. Vega Sicilia Reserva Especial Rel. Als Don Eloy Lacanda y Chaves im Jahr 1864 Vega Sicilia ins Leben rief, glaubte er nicht recht an die einheimischen Rebsorten. In fact, David did not intend to actually buy the firm for the family, he was merely operating as an intermediary for the Neumann family who were aiming to purchase it. Seit dem Jahr 1992 expandiert die Familie auch in andere Weinbaugebiete. Man wird ohne zu übertreiben feststellen müssen, daß der Vega Sicilia nicht nur der größte spanische Rotwein ist, sondern daß er darüber hinaus zu den größten Rotweinen der Welt zählt. Aktuell verfügt Vega Sicilia über einen Landbesitz von nahezu 1000 Hektar; ca. Founded in 1864 by Eloy Lecanda and run today by the Álvarez family, Vega Sicilia is the most emblematic winery in Spain. Dort liegt das Weingut Vega Sicilia umgeben von nahezu 1.000 Hektar Landbesitz. Kein Haus der Iberischen Halbinsel reicht im Ruhm- und Legendenstatus an die Bodega der Ribera-del-Duero-Region heran. Nachdem Jesús Anadón im Jahr 1985 in den Ruhestand ging, leitete Pablo Alvarez die Geschicke des Guts und setzte Mariano García, der bereits seit 1968 auf dem Weingut arbeitete, als Kellermeister ein. Im Jahr 1966 erwarb ein Venezuelischer Industrieller, Vega Sicilia. Valbuena 5º (fifth year) may be their cheapest wine (between €100 and €130 depending on the vintage) but it is still a top quality one. Weingut Hensel +110. Weingut Vega Sicilia ~ Spanien . Since then. 1982 schließlich übernahm die Familie Alvárez Díaz das Weingut und machte Vega Sicilia zu einem Synonym für Weine der Spitzenklasse. Es wurde im Jahr 1864 von Eloy Lecanda gegründet. Since coming under the ownership of the Álvarez family in 1982, the Vega Sicilia winery has seen modernizations and if anything it has become even more demanding regarding the levels of quality in its wine production. Im Jahr 1966 erwarb ein Venezuelischer Industrieller, Vega Sicilia. Three years later, David appointed his son Pablo, who had no experience in the world of wine at that moment, to run it. The average age of the vines is 35 years old with new plants being produced from their own oldest vines to preserve the natural heritage of the winery. Vega Sicilia wines share the unmistakable character of DO. In the past, the few Spanish cellars with their own bottling process would traditionally produce two kinds of wines each year; a vintage from that specific harvest, and another wine without a vintage which  was produced with a blend of the wines from their best harvests to create their most representative wine known as a "Reserva Especial". Zunächst gründete sie das Weingut Bodegas Alión und ein Jahr später entstand das ungarische Tokajer-Weingut Tokaj Oremus. It is then left to age for almost ten years in wood and bottles, in what may well be the longest ageing period of any red wine in the world. The other ingredient is Merlot, whose percentage varies depending on the year. Kaum ein Qualitätsweingebiet hat einen ähnlichen Aufstieg gemacht wie die Region Ribera del Duero. Im Jahr 1848 (andere Quellen sprechen vom Jahr 1842) erwarb der baskische Großgrundbesitzer Don Toribio Lecanda den 2000 Hektar großen Landbesitz Pago de la Vega Santa Cecilia y Carrascal vom zahlungsunfähigen Marqués de Valbuena de Duero. Vega Sicilia ist eines der berühmtesten Weingüter der Welt – die Rotweine des Traditionsbetriebes aus dem Anbaugebiet Ribera del Duero geniessen international einen geradezu legendären Ruf. Als Partner nahm er Pascual Herrero Bux sowie Emilia Coca Aguirre, seine Ehefrau, in die Geschäftsführung auf. Die Vega Sicilia Weine ~ Aliòn, Valbuena 5°, Unico, Reserva Especial. Tokajs Essenz vereint unter dem Schirm Vega Sicilias Der Tokajer - einer der berühmtesten Weine der Welt - hat sein Aushängeschild in Oremus. Als Wendepunkt gelten die Auszeichnungen der Exposició Internacional de Barcelona im Jahr 1929. Qualität geht bei Vega Sicilia vor Quantität und bildet das Fundament für die weltbekannten Rotweine. 240 Hektar sind dem Weinbau gewidmet. Vines are at the centre of their activities at Vega Sicilia. Una manera de entender la vida donde el respeto por el valor del tiempo, hoy más que nunca, está presente como eje central de su realidad. Following a fermentation with native yeast, the wine is aged for five years in wood and bottles, a method which gives it its name. Das Weingut verfügt jedoch auch über Anbauflächen auf dem Schwemmland im Talboden. Im Jahr 1915 ging Vega Sicilia an die Familie Herrero, die wenig später den ersten Unico erschuf. Im Jahr 2001 gründete die Familie die Bodega Pintia in der Region Toro. Following a fermentation with native yeast, the wine is aged for five years in wood and bottles, a method which gives it its name. 1982 kaufte David Alvarez das Weingut. It is in fact one of the oldest in Spain and undoubtedly one of the best in the world. The wine is fermented in wood with native yeast at controlled temperatures and also undergoes a malolactic fermentation in wood. , with the rest being devoted to Alión. Obwohl seine Produkte einen guten Ruf hatten und Don Lecanda sich als Lieferant des königlichen Hofs etablieren konnte (er erhielt im Jahr 1880 das Großkreuz des Orden de Isabel la Católica), kam er im Jahr 1888 in Zahlungsschwierigkeiten. Der Name des Besitzes wurde später auf Vega Sicilia gekürzt. What appeared to be a risky decision has proven to be the right one. has been the winery’s technical director. Die besten Weinlagen befinden sich auf nördlich ausgerichteten Hanglagen. Mariano García was the firm’s oenologist from 1985 to 1998 before handing the role over to Xavier Ausàs, in charge of winemaking until 2015. Vega Sicilia Único costs between €300 and €400, whereas the top-of-the-range Vega Sicilia Único Reserva Especial sells for a price between €375 and €425. Vega Sicilia ist ein lebendiger Mythos und das wohl prestigeträchtigste Weingut Spaniens. Bodegas Vega Sicilia ist ein spanisches Weingut im Norden der iberischen Halbinsel. Mitte des 19. Weingut Bassermann-Jordan +110. Das Weingut Vega Sicilia präsentiert uns diesen gelungenen Rotwein mit Herkunftsbezeichnung Ribera del Duero, den Vega Sicilia Valbuena 5º 2005 , der 2005-er Tinta Fina, Tinto Fino, Tempranillo, Merlot, Malbec und Cabernet Sauvignon enthält. Nachdem Jesús Anadón im Jahr 1985 in den Ruhestand ging, leitete Pablo Alvarez die Geschicke des Guts und setzte Mariano García, der bereits seit 1968 auf dem Weingut arbeitete, als Kellermeister ein. ­Dort hat die Kult-Bodega aus Ribera del Duero seither einen Stammplatz. Es wurde im Jahre 1864 von Don Eloy Lacanda y Chaves gegründet. The vines are divided into 52 different vinification units depending on the grape variety, the age of the vines, and the 19 different soil types they have classified. Es wurde im Jahr 1864 von Eloy Lecanda gegründet. Anadón blieb auch im Dienst, als Miguel Neumann Swaton, ein im Jahr 1935 nach Venezuela emigrierter Industrieller, Vega Sicilia 1966 erwarb. Als Direktor des Hauses setzte er sich stark für die Gründung der Herkunftsbezeichnung Ribera del Duero ein. Größte Teile der Rebflächen von Vega Sicilia liegen in der Denominacion de Origen Ribera del Duero, die Bodegas hat aber auch Reben in der Toro DO. Vega Sicilia Único costs between €300 and €400, whereas the top-of-the-range Vega Sicilia Único Reserva Especial sells for a price between €375 and €425. Aktuell verfügt Vega Sicilia über einen Landbesitz von nahezu 1000 Hektar; ca. Vega Sicilia ist das berühmteste Weingut Spaniens und für den Aufstieg des Landes als Weinbaunation mitverantwortlich. Juni 1859 übernahm, gründete im Jahr 1864 das Weingut. Although production techniques and their range of wines has modernized over the years, they have maintained their excellent reputation and wonderful capacity for laying down. Weingut Knipser +162. is the purest expression of Tinto Fino (Tempranillo) in Vega Sicilia, the dominant grape in the blend. The UK Chief Medical Officers recommend adults do not regularly drink more than 14 units per week. Es wurde im Jahr 1864 von Eloy Lecanda gegründet. Dort liegt das Weingut Vega Sicilia umgeben von nahezu 1.000 Hektar Landbesitz. Vega Sicilia - wie alles begann. wine is the reference wine for the firm, a wine bringing together in perfect unison the qualities of Tempranillo and Cabernet Sauvignon in different proportions. Jahrhunderts war Rioja Opfer der Reblaus und Palacio suchte nach Alternativen, um das Weingeschäft aufrechtzuerhalten. The average age of the vines is 35 years old with new plants being produced from their own oldest vines to preserve the natural heritage of the winery. Bringing together the splendid complexity of Vega Sicilia Único wines from different years, the Vega Sicilia Único Reserva Especial shows us the true personality of the winery and offers a fascinating range of aromas; pure elegance flowing from the magic of a mythical wine. 1982 schließlich übernahm die Familie Alvárez Díaz das Weingut und machte Vega Sicilia zu einem Synonym für Weine der Spitzenklasse. Vega Sicilia ist das prestigeträchtigste und perfektionistischste aller spanischen Weingüter. Today the reality exceeds the myth. Everything starts here, including the quality and profiles of their wines. Wines created in the style of classic wines and aged for a long time. Das Weingut Vega Sicilia wurde 1864 von Don Eloy Lacanda y Chaves nahe Valbuena, am Ufer des Duero gegründet. Vines are at the centre of their activities at Vega Sicilia. Valbuena 5º is the purest expression of Tinto Fino (Tempranillo) in Vega Sicilia, the dominant grape in the blend. Weingut Diehl +191. They have 201 hectares of vineyards planted with Tempranillo (80%), Cabernet Sauvignon and Merlot. Vega Sicilia Único is faithful to a clear and well-defined style, with its inimitable character; elegance, firmness, ageing capacity... A unique and timeless taste which has placed the wine among the aristocracy of the great classic red wines in the world. Vega Sicilia wines share the unmistakable character of DO Ribera del Duero wines, a structure on a par with great wines from Bordeaux and an aromatic richness comparable to the poetry of the most exquisite Burgundy wines. Ein „spanischer Bordeaux“ war geboren. Als Garramiola im Jahr 1933 starb, übernahm sein langjähriger Assistent Martiniano Renedo die Verantwortung in der Weinbereitung. Vega Sicilia wines are the results of different harvests, qualities, feelings, and experiences which have shaped the veritable essence of their own unrepeatable and unique style, the Vega Sicilia style. Dieser Rotwein hat 14.5% Vol.. Die Geschichte des Weinguts Vega Sicilia beginnt im Jahre 1842. does not bear a vintage on its label, following an old Spanish tradition which the winery wishes to maintain – finding a balance between vintages to produce top wines. Ein Genuss für besondere Anlässe. Pascual Herrero besaß zu diesem Zeitpunkt bereits mehr als 80 % der Firmenanteile. In einer Studie wurde ermittelt, dass die dem Weinbau gewidmeten Böden in 19 Typen unterschieden werden können. In the past, the few Spanish cellars with their own bottling process would traditionally produce two kinds of wines each year; a vintage from that specific harvest, and another wine without a vintage which  was produced with a blend of the wines from their best harvests to create their most representative wine known as a "Reserva Especial". The wine is fermented in wood with native yeast at controlled temperatures and also undergoes a malolactic fermentation in wood. [1], https://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Vega_Sicilia&oldid=195108311, „Creative Commons Attribution/Share Alike“. At Vega Sicilia they are committed to achieving the best results and if one harvest does not match their high standards of quality, that vintage is not produced. Einem breiten Publikum wurde der Wein bekannt, als die Jahrgänge 1917 und 1918 wichtige Preise auf Weinausstellungen erhielten. Everything starts here, including the quality and profiles of their wines. Nachdem die Reblauskrise in Rioja überwunden war, blieb Garramiola auf Vega Sicilia und führte die Flaschenabfüllung auf dem Gut ein. Time is everything and each wine is released only when it is ready, taking into account the wine’s progress rather than a simple chronology of yearly harvests. Although production techniques and their range of wines has modernized over the years, they have maintained their excellent reputation and wonderful capacity for laying down. Founded in 1864 by Eloy Lecanda and run today by the, Ever since the production of their two first great wines Único and Valbuena in 1915, Vega Sicilia has offered an exclusive, and difficult to join, list of clients the chance to try top-class, elegant wines with a unique personality. Mariano García was the firm’s oenologist from 1985 to 1998 before handing the role over to Xavier Ausàs, in charge of winemaking until 2015. Since then, Gonzalo Iturriaga de Juan has been the winery’s technical director. At present the parent company Tempos Vega Sicilia runs four more wineries as well as the original Vega Sicilia one: in Hungary where they produce some of the best sweet wines in the world. Gegründet wurde das Haus mit Sitz nahe Valbuena del Duero bereits 1864. Wines created in the style of classic wines and aged for a long time. Ever since the production of their two first great wines Único and Valbuena in 1915, Vega Sicilia has offered an exclusive, and difficult to join, list of clients the chance to try top-class, elegant wines with a unique personality. Each vine is cultivated with an area of 3 x 1.5m, meaning there are 2,222 vines in every hectare. Unter den angebauten Rebsorten ist der Tempranillo (im Norden Spaniens auch Tinto Fino beziehungsweise Tinto Pais genannt) die Leitsorte. Pablo Álvarez, managing director of the winery, was 28 years old when his father, David Álvarez, bought the company back in 1982. Das Weingut wurde 1993 gegründet und gehört zur Gruppe Tempos Vega Sicilia. Vines are cultivated in soils whose surface covering is made up of fine colluvial deposits and small limestone fragments but with plentiful quartzite gravel and sand deeper down. Der Name leitet sich von Vega (dt. Located in Valbuena de Duero, its name comes from ‘vega’, the Spanish word to describe the low-lying fertile land beside the Duero River, and a phonetic deformation of Cecilia, as the estate was originally known as Coto de Santa Cecilia. Das Weingut liegt im Westen des spanischen DO-Bereiches Ribera del Duero. Ein Genuss für besondere Anlässe. Im Jahr 1915 ging Vega Sicilia an die Familie Herrero, die wenig später den ersten Único kreierte. Vega Sicilia ist eine Institution ins Spanien und das maßgebliche Weingut der DO Toro. Vega Sicilia – Ein Weingut schreibt Geschichte. ... Vega Sicilia Alión Ribera del Duero DOCa Doppelmagnum 3l. Mit dem Jahrgang 1915 oder 1917 legte Garramiola erstmals jene Weine vor, die den Weltruf des Weinguts begründeten. Die Weine von Vega Sicilia gehören zur Premium-Liga der Rotweine. Der Name leitet sich von Vega (dt. TEMPOS Vega Sicilia is now much more than wine: it is the symbol of the pride of a job well done, of the value of knowing how to wait for excellence. Dezember 2019 um 16:58 Uhr bearbeitet. Flussaue) und Santa Cecilia (dem Namen der auf dem Weingut erbauten Kapelle) ab. Der Name Alion ist eine Hommage an die nahe gelegene Stadt León, dem Geburtsort des heutigen Firmenpatriarchen David Alvarez. Die Herrero Brüder verschenkten in der Anfangszeit die Flaschen an befreundete Aristokraten und Mitglieder des Königshofes und sorgten somit für eine schnelle Verbreitung des Rufs von Vega Sicilia.